2016. április 23., szombat

Holly Smale: A lány, aki távolról tökéletes - Geek girl #3 - Geek girl hét #6

Figyelem! Az előző részekre nézve spoilert tartalmazhat!

A Geek girl sorozat első 2 könyve teljesen magával ragadott, egyik jobban, mint a másik. Így hát nagy reményekkel telve kezdtem neki a folytatásnak, ami viszont már annyira nem nyerte el a tetszésemet.

A bestsellerlisták csúcstartója, a díjnyertes GEEK GIRL-sorozat harmadik kötete végre megérkezett! Kattanj rá a lehengerlő humorú stréber-sorozatra!"
Harriet Manners több tényt ismer, mint az átlag. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Azt is, hogy a hivatalos mottója a „Még feljebb". Tudja, hogy az amerikaiak 27%-a szerint sosem landolt ember a Holdon. De arról fogalma sincs, milyen a modellek élete a Nagy Almában, és hogy a családja hogyan birkózik
meg az új, amerikai élettel. Ahogy azt sem tudja, hogyan „válhat branddé" a New York-i modellekhez hasonlóan. De ami a legfontosabb, azt sem, mi a teendő, ha a nagy romantikus gesztusokat nem a pasijától kapja…
Vajon a stréber lány ezúttal túl messzire megy?
A szupervicces Geek Girls-sorozat új része garantáltan ugyanúgy megnevettet, mint az előző két könyv!


Eredeti cím: Picture Perfect
Sorozat: Geek girl
Megjelenés éve hazánkban: 2015
Eredeti megjelenés: 2014
Kiadó: Manó Könyvek
Kiadói sorozat: -
Oldalszám: 328

A cselekménnyel kapcsolatban már a fülszöveg elolvasása után kétségeim támadtak. Féltem, hogy ez a kötet hasonmása lesz Lauren Conrad: Los Angeles üdvöskéi című regényének, ha más nem, abból a szempontból, hogy szegény Harrietet bedarálja a showbiznisz. Ráadásul azt sem értettem, hogy folytathatja a lány a modellkedést, ha már kilépett Yuka Ito-tól? De szerencsére a szeretett geekünk nem ment át celeb tinibe, és vette nyakába New York-ot. Na jó, csak majdnem.

Forrás
A történet hol máshol, ha nem az iskolában kezdődne. Harriet és barátai mind átmentek a vizsgáikon, így tárva-nyitva áll előttük az álomszak kapuja. Viszont a nagy ünneplésben nem veszik észre, hogy az egyik óvatlan pillanatukban Alexa megkaparintotta Harriet naplóját, csak már amikor nyíltan a bosszút forralja. Ebben a mozzanatban azt furcsálltam leginkább, hogy Harriet semmit sem tesz a titkai megóvása, visszaszerzése érdekében, egy-két vérszegény mondatot leszámítva. Úgy gondolom, ebből az ötletből sokkal több mindent ki lehetett volna hozni, ez így kicsit laposra sikeredett.

A másik dolog, ami kicsit zavart, hogy Holly eddigi könyveihez képest ezúttal viszonylag lassacskán indul be a történet. Lényegében az utolsó 120 oldalra korlátozódnak az izgalmak, bár meg kell mondjam, olyan mennyiségben, amit határozottan érdemes kivárni.

A szerelmi szál most is hozta a megszokott szintet, a drámai vég pedig csak cseresznye volt a tejszínhab tetején. Nem is Harriet Manners-ről lenne szó, ha nem zavarná össze újfent a kapcsolatát Nick-kel. Ráadásul, ehhez most segítséget is kap Kenderall, a New York-i modell személyében. Ez a narancssárga hurrikán mindenféle tanáccsal halmozza el szerencsétlen lányt, aki még hallgat is rá.

Néha komolyan elgondolkodtam,
hogy még mindig ugyanarról a Harrietről
beszélünk-e. Forrás
Harriet szerintem az egyetlen szereplő, aki nem pozitív irányba változott az előző részek óta. A tervezgetés és álmodozás mennyisége az egekbe szökött, ez a lány lassan már álomvilágban élt, amit újra meg újra megpróbált kivetíteni a valóságra, és minden egyes alkalommal óriásit bukott. Szép dolgok a filmek és könyvek, de ezek csak kitalációk, könyörgöm! Ráadásul, ha azt akarta, hogy minden a kis tervecskéje szerint alakuljon, igazán tájékoztathatta volna erről a körülötte levőket, ahelyett, hogy utólag sértődik meg rájuk. Néha legszívesebben agyoncsaptam volna szegény főhősnőt, főleg amikor a saját önző gondolatatitól nem látta meg a nála nagyobb problémákat, vagy, hogy épp a „vesztébe” rohan.

A többi szereplőben viszont abszolút nem csalódtam. Nick még édesebb, mint valaha, ráadásul a barátnője dilijeinek elviselése miatt plusz pirospontot érdemel. Annabel és Richard ugyanúgy maradtak a régiek, csak jóval fáradtabb verzióban. Az ő kimerültségüknek oka nem más, minta a Manners család legújabb tagja, Tabitha, akit egyszerűen imádtam. Toby azonban nagyon hiányzott, furcsa volt megválni a közelben lapuló kukkolótól.

Bár ez a része a sorozatnak nem ért fel az első 2 kötet színvonalához, még így is élvezhető volt. Ha más miatt nem, hát Harriet érdekes tényei, és az Oroszlánfiú karaktere miatt megéri elolvasni.

KEDVENC IDÉZETEK:

„Azt mondják, a regényen keresztül kerülhetünk legközelebb a varázslathoz.
Felejtsétek el a kalapokat meg a nyulakat: elég kinyitni egy könyvet, és egy egész világ ugrik elő belőle. Mindegy, hogy ebben a világban sárkányok, viktoriánus árvák vagy varázslók élnek-e: a lényeg, hogy azonnal valahol máshol találjuk magunkat, és valaki mássá változzunk.”

„A terveimet meg tudom változtatni. De a szüleimet nem.
És inkább én hagyom hátra a dolgokat, mint hogy esélyük legyen megelőzni, és ők tegyék ezt velem.”

„– D-de nem hagyhattok itt csak úgy – dadogom. – Azt sem tudom, hogy kell használni a sütőt. Meg nem tudom a riasztó kódját sem.
– 31415 – vágja rá azonnal Apu.
– A pi első öt számjegye? – Ezt legalább könnyű megjegyezni.
– Te is jössz velünk, Harriet – nyugtat meg Annabel. – Mit gondolsz, ennyire hülyék lennénk?
Apu térdéről egy darab megégett pizza lóg.
Inkább nem válaszolok erre a kérdésre.”

„– Helló, Alexa – sóhajt Nat. – Jó látni, hogy ez a hosszú szünet lehetőséget adott neked arra, hogy megtaláld a belső békéd, és együtt érezz a világ többi lényével.
– Hagyjuk már! – veti oda az ellenségem, majd hátradobja frissen szőkített haját, és meglök a vállával, miközben elhalad mellettem. – Nagy kár, hogy elmész innen, Natalie. Mihez is kezdünk majd nélküled?
– Összeestek és meghaltok – feleli Nat, és összekulcsolja a karjait. – Amíg élek, remélem.”

Már olvastad? Írd le Te is, mit gondolsz a könyvről! A véleménynyilvánításról további információkat Az oldal működése menüpontban találsz.

A bejegyzés a Geek girl hét keretein látott napvilágot, amelyhez NYEREMÉNYJÁTÉK is társul. Játsszatok minél többen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése