2016. április 21., csütörtök

Holly Smale: All Wrapped Up - Geek Girl #1.5 - Geek girl hét #4

Figyelem! A sorozat első részére vonatkozóan spoilert tartalmazhat!

Bár ez csak egy kiegészítő-novella a Geek girl sorozathoz, véleményem szerint mégis ez lett a legjobb sztori, amit Holly valaha írt. Nem mondom, hogy nem kiszámítható, de mégis tudott meglepetéseket okozni számomra. Az egész nagyon aranyos és szívmelengető, nekem egyből kedvencemmé vált.

Harriet Manners sokmindent tud a karácsonyról.
Tudja, hogy a Télapó minden évben 91,8 millió kéményen mászik le.
Tudja, hogy Rudolf, a piros orrú rénszarvas majdnem biztosan lány volt.
Tudja, hogy az első műfenyők libatollból készültek.
De ez a karácsony mégis rendkívül különleges Harrietnek, mert 4 nappal ezelőtt megkapta Élete Első Csókját.
Már csak azt kell kitalálnia, hogy mi a következő lépés…
(A fülszöveg saját fordítás.)

Eredeti cím: All Wrapped Up
Sorozat: Geek girl
Megjelenés éve hazánkban: -
Eredeti megjelenés: 2015
Kiadó: Harper Collins Publishers
Kiadói sorozat: -
Oldalszám: 220


A történet Harriet és Nick első randiját meséli el. Karácsony van, Harriet és Nat dekorálják a karácsonyfát, (vagyis pontosabban Nat dekorál, Harriet pedig élete első csókjáról ábrándozik) amikor ráébrednek, hogy Nick már 4 napja nem telefonált. Elkezdenek pánikolni, és mindenféle elméleteket felállítani, hogy Oroszlánfiú talán mégsem érdeklődik Harriet iránt. De később, sok kínos, mégis vicces pillanat után eljutnak arra a pontra, ahol kedvenc geekünk már első randevújára készülődik.

A karakterek semmit sem változtak az első könyvhöz képest, talán csak még szerethetőbbekké váltak. Harriet Manners még mindig ugyanolyan geek az érdekfeszítő tényeivel (Légyszi mondjátok, hogy nem csak szerintem érdekesek. ><). Még mindig neki van a legaranyosabb kukkolója, Toby, és a legszarkasztikusabb legjobb barátnője, Natalie. És ó, ne felejtkezzünk élete ellenségéről sem, Alexandráról, aki szerencsére nem tűnik fel a történetben. Harriet még mindig a legbénább lány (jó értelemben) akit valaha ismertem, (magamat leszámítva persze) de ennek ellenére mégis ő az egyik legjobb női főszereplő, akit valaha „ismertem”.

Nick még szívdöglesztőbb, mint valaha. Nem csak udvarias és rendkívül jóképű, de okos is, és rengeteg közös témájuk van Harriettel. Természetesen ő sem tökéletes, de emelt fővel vállalja a hibáit – és ez volt az a pont, ahol teljesen elolvadtam. Ja, és Oroszlánfiú fanok, figyelem, csodálatos hírem van számotokra: Nick szinte minden oldalon jelen van! Igen, ez a könyv maga a Mennyország, nem igaz?

Holly stílusa újfent lenyűgözött. Ez a nő valami halálian vicces! Próbáltam a buszon olvasni a könyvet, de 5 oldal után mindenki úgy bámult rám mintha valami félőrült lennék, aki random visítva röhög minden feledik percben. (Talán nem is tévedtek akkorát…)

Bár ez a történet csak egy novella, a könyv extrákat is tartalmaz. Az én személyes kedvencem Richard Top 5 karácsonyi vicce volt, de találhatunk még benne kérdőíveket, és egy régi receptet is, amit Nat és Harriet nem sok sikerrel próbált megfőzni. Egy rövid részletet is olvashatunk az All That Glitters-ből, ami a sorozat 4. része. Úgy gondolom, ezek az extrák kedves meglepetések voltak az írónőtől, én nagyon élveztem őket.

Mindent egybevetve, nagyon imádtam a könyvet, és mint már említettem, egyik legnagyobb kedvencemmé vált. A cselekmény  aranyosan romantikus és halálian vicces volt, és a karakterek is maradtak szerethetőek. Ó, igen, és Oroszlánfiú rengeteget szerepelt! *fangirl üzemmód* Csak ajánlani tudom minden Gek girl fannak, nem fogtok csalódni, ígérem!

KEDVENC IDÉZETEK:

„My name is Harriet Manners, and I love Christmas.
You can tell I love Christmas because I start celebrating it in the middle of August.
I do it subtly, obviously.”

„Statistically, the average phone is broken within eleven weeks. There are many possible reasons why he's not calling.”
„Sure,” Nat says darkly. „Maybe his fingers have been snapped off and fed to a party of hungry Chritsmas elves.”

„No matter where we are, no matter how dark it gets, no matter which of us can't see them, this is one connection that is never going to break.
The part of the sky we share.”

Ez a bejegyzés a Geek girl hét keretein belül látott napvilágot. A tematikus héthez NYEREMÉNYJÁTÉK  is társul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése