2015. december 29., kedd

Tea Book Tag

Ilyen hideg és fagyos időben egy könyvmoly el sem tudna képzelni jobb időtöltést, mint egy forró teával, és egy könyvvel bekucorodni az olvasókuckójába, és belevetni magát egy újabb történetbe. Ebben a tag-ben a teafajtákhoz passzoló regényekről esik szó, hogy legközelebb biztos a könyv hangulatához illő ital párosuljon. Köszönöm szépen John-nak, hogy kihívott, töltsem ki én is a kérdéssort! :)

1. Instant Tea – A legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál
Húha, ez egy jó kérdés, mert ritkán olvasok rövid könyveket, valahogy természetellenesen vonzódom a vastag gerincű társaikhoz. De ha jól emlékszem, akkor tavaly olvastam Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője című könyvét, és az igencsak vékonyka.

2. Zöldtea – Egy könyv zöld borítóval
A zöld borítóról mindig Stephen Chobsky: Egy különc srác feljegyzései című könyve ugrik be, ugyanis az a rikító szín örökre beleégett a retinámba. Egyébként, most eszembe jutott, hogy az is elég vékony. De nem, az teljesen biztos, hogy idén került hozzám. *gondolkodó fej*

3. Forró citromos tea mézzel – Egy könyv, ami átmelengeti a lelked
Ruta Sepethys: Árnyalatnyi remény című regénye pont ilyen. Lina megható, szívszorongató és erőt adó történetére gondolva mindig felmelegedik a szívem, és azóta is áldom nagynéném mindkét kezét, hogy ezt vették le a bolt polcáról, mint karácsonyi ajándék.

4. Ötórai tea – Egy könyv, amit angolul, vagy más idegennyelven olvastál
Eddig szégyen-szemre egyetlen könyvet olvastam angolul, amit tényleg könyvnek tudok nevezni, és nem olyan pár oldalas oxfordos könyvecske, ez pedig nem más, mint Margaret Stohl: Icons - Ikonok című regénye. Mostmár bánom, hogy nem a Silbert vettem meg helyette, ugyanis, bár gyönyörű a borítója, a tartalom ennek az ellentettje.

5. Gyógytea – Egy könyv, amit kényszerből olvastál
Majdnem minden kötelezőolvasmány ebbe a kategóriába sorolható, kivéve Charlotte Bronte: Jane Eyre című regénye, amit még tavaly olvastam, és idén, legnagyobb meglepetésemre és örömömre, feladták kötelezőnek. :D

6. Fekete tea – Egy olyan akciódús könyv, amin nem tudnál elaludni.
Alexandra Bracken: Sötét elmék. Igen, ez tipikusan egy olyan könyv, amit még hajnali 2-kor, halálosan fáradt állapotban sem tudsz letenni, mert egyszerűen annyira izgalmas, hogy egyre többet és többet akarsz belőle, és amikor reggel megcsörren az ébresztőd, 2 dologra eszmélsz rá:
1.) Nem aludtál egy percet sem.
2.) Vége a könyvnek, de ha sietsz, és eléred az 1-el hamarabbi buszt, még suli előtt be tudsz ugrani a könyvesboltba a 2. részért.

7. Jeges tea – Egy hamisítatlan nyári olvasmány.
Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság című regénye egy tipikus habkönnyű, nyári könyv, már csak azért is, mert a történet szintén ebben az évszakban játszódik.

8. Kalinka szamovár – Egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetőbbé.
Kelly Creagh: Árnyék mélyén című könyvéhez még 3 liter Kalinka szamovár is kevés lenne. Az 1. rész befejeztével boldogan álltam neki a folytatásnak, mivel a Soha már kifejezetten tetszett. És mily meglepő, hatalmasat csalódtam, ugyanis a 2. részben, vagyis az első felében biztos, ugyanis csak addig sikerült eljutnom, nem történik SEMMI azon kívül, hogy főszereplő lány ül a szobájában, és siránkozik.

Mondjuk lehetséges, hogy ehhez a könyvhöz pont nem illik az alkohol, ugyanis becsiccsentve tuti előbb falhoz vágtam volna, majd az iratmegsemmisítőbe száműztem volna a könyvet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése