2015. május 19., kedd

Leiner Laura: Késtél - Bexi sorozat #1

Az írónő már rengeteg toplistás regényt alkotott. Könyvről könyvre megmutatta, hogy mindig felül tudja múlni önmagát is. De ezúttal csak a szintet sikerült tartania.


Budai Rebeka, aki tizenhat évesen egy gimnáziumi együttesben játszott, egy átlagos napon zenés videót posztolt az egyik közösségi oldalra. A dal pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett, és Rebekát felkarolta Körte, a tetoválóművészből lett zenei menedzser. Azóta az egész ország Bexiként ismeri a tinisztárt. 
Bexit most egy zenei tehetségkutató műsor elődöntőjébe hívják, hogy duettet énekeljen Nagy Márkkal, az egyik versenyzővel.
Menedzsere tanácsára a lány eleget tesz a felkérésnek, mert kell a reklám a hamarosan megjelenő második lemezének. És ezzel kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét. 
A Késtél a Bexi-sorozat első kötete.


Sorozat: Bexi sorozat
Megjelenés éve hazánkban: 2014
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Oldalszám: 416


Nem hiába Laura az egyik kedvenc íróm. A stílusa ezúttal is magával ragadott. Az E/1-ben íródott történetből most sem hiányozhatott a féktelen jókedv és a poénok. Csak a cselekményben nem éreztem azt a bizonyos szikrát.

Az alapötlet jó lenne. Énekes lány + énekes srác körítve egy tehetségkutatóval, s mindez az elengedhetetlen szerelmi szállal. Csak nincs meg benne az a megfoghatatlan plusz, ami magával ragadja az olvasót. A szerelmi szál elhanyagolt és gyenge. Bexi és Márk kapcsolata nem mutat túl néhány próbán és beszélgetésen. Reméljük, a következő részekben ez változni fog. A tehetségkutató téma már kicsit elcsépeltnek tűnik, bár mellette szól, hogy érdekes volt belülről is megtapasztalni azt, amit még csak tv-n keresztül láttam. A zárójelenet pedig idegtépő és rendkívüli gazdasági fogás volt. Teljes bizonytalanságban hagyja az olvasót, így szinte senki sem fogja megállni, hogy meg ne szerezze a második kötetet.


Rebeka személyisége nem igazán nyűgözött le. Szerintem ő az a tipikus haverlány típus, akinek több fiú barátja van, mint lány (amiből jelen esetben egy sincs). De egyik sem akar többet szimpla barátságnál. Bár, azt meg kell hagyni, hogy a zenei stílusáért és a vicces beszólásaiért jár neki pár piros pont. Az is értékelendő, hogy a húgával és az anyukájával ilyen jó viszonyt ápol.

Márk. Öntelt, nagyképű, egoista, elbizakodott, hiú és kicsit lányos.  Ennek ellenére mégis szerethető karakter. Egyes regényekben simán vállalhatná a felfuvalkodott rosszfiú szerepét, de nem ebben! Az írónő képes volt őt beállítani úgy, hogy a fél Magyarország Márkerré váljon. Nagy Márkban megvan az a kisfiús báj, és ha akar, tud kedves is lenni. Laurának sikerült megkedveltetnie velem is, pedig a való életben az ilye embereket legszívesebben felképelném, és leordítanám, hogy legyen már férfi. Bár az egész végig nagyon aggasztott benne, hogy biztosra vette a győzelmét.

„-Miért nem mehetünk el? – szenvedett tovább.
Tipikus viselkedés az orvosnál. Lilivel is mindig ez van. Csak ő tízéves.
-Mert a doki látni akarja, hogy nincs tüdőgyulladásod.
-Biztos, hogy nincs. Ismerem a tüdőmet.”

A kedvenc szereplőim Aszádék: Puding, Bogyó és Pepe. A banda teljes neve Fogd be Aszád, és ők egy feltörekvő banda Körte menedzselése alatt, ,,pár hét múlva” készen levő lemezzel. Sokszor pár hét. Ők a legidiótább emberek (jó értelemben), akikről valaha olvastam. Olyanok, mint az ovisok, rendkívül humorosak, de ennek ellenére gondoskodóak és segítőkészek is. Jó lenne néhány ilyen bátyus.

„-Fejezzétek már be az öldöklést ott hátul, mi az isten van veletek?
-Puding nem ad belőle! Ráült a tálcára! – panaszolta Bogyó.
-Te szemét spicli! – esett neki Puding.
-Ne lökdössetek már, nem férek el! – szállt be a bunyóba Pepe is.
-Én ezeket kirakom itt, az út szélén – sóhajtotta Körte.
-Srácok – fordultam hátra. – Mosolyogjatok! – emeltem fel a telefonomat, és belevakuztam a szemükbe.”

A kedvenc jelenetem, amikor Márk beveti magát Bexiék fürdőszobájába. Fergeteges, ahogy mindenféle maszkot és kenceficét magár ken, és kisajátítja Rebeka köntösét. Így a lánynak Kemál fürdőjét kell használnia.

„-Gyere már ki! - üvöltöttem el magam dörömbölve.
-Pillanat. Három perc, és lemosható a pakolás – szólt vissza.”

Összességében a Késtélt egy elég jó könyvnek tartom. Ha valaki szeretne egy jót nevetni, vagy pár kulisszatitkot megismerni, az mindenképp olvassa el.


Már olvastad? Írd le Te is, mit gondolsz a könyvről! A véleménynyilvánításról további információkat Az oldal működése menüpontban találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése