2015. május 7., csütörtök

Kerstin Gier: Smaragdzöld - Időtlen szerelem #3

Vigyázat! Az előző részekre nézve spoilert tartalmaz!

Na, végre! Felrobbant a bomba, kiszivárogtak a titkok, mindenki megtalálta a párját. Mindenre fény derült!

Mit tesz az, akinek összetörték a szívét? Úgy van. Telefonál a legjobb barátnőjével, csokoládét majszol és hetekig dagonyázik a boldogtalanságban. Csak az a bökkenő, hogy az akarata ellenére időutazóvá vált Gwendolynnak egészen más dolgokra kell tartalékolnia az energiáit: például a túlélésre. Mert azok a szálak, amelyeket a kétes hírű Saint Germain gróf még a múltban illesztett egymáshoz, immár a jelenben is veszélyes hálóvá szövődtek.
Ahhoz, hogy felfedjék a titkot, Gideonnak és Gwendolynnak nem elég eltáncolni egy menüettet a 17. század egyik legpompásabb bálján, hanem hanyatt-homlok kell belevetniük magukat a kalandokba bármelyik évről is legyen szó…
Érzelmi hullámvasút az évszázadokon keresztül: Gideon és Gwen kalandjai Kerstin Gier, kitűnő bestseller-szerző tollából.
Beleszeretsz!




Eredeti cím: The Awakening
Sorozat: Időtlen szerelem
Megjelenés éve hazánkban: 2012
Eredeti megjelenés: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös
Oldalszám: 448


Miután Gideon összetörte Gwendolyn szívét, a lány teljesen padlón van. Amikor pedig a fiú közli vele, hogy legyenek barátok, égtelen dühre gerjed. Ráadásul még egy bálra is fel kell készülnie, ahol találkozni fog a titokzatos Saint Germain gróffal. De vajon mi nem stimmel a nemesemberrel? És miért nem akarja Lucy és Paul, hogy bezáruljon a kör?

Lucy-ről és Paul-ról eddig még nem beszéltem, de most itt az ideje. Lucy Montrose Gwendolyn unokatestvére, aki szerelmes lett Paul de Villiers-be. Eddig tisztázatlan körülmények között ellopták az első kronográfot. Egy ideig Grace-nél bujkáltak, de amikor már nem volt más választásuk, visszautaztak a múltba zsákmányukkal együtt – és ott ragadtak. Ezzel az egésszel az volt a céljuk, hogy a vérkör ne zárulhasson be. De vajon miért? Ebben a részben sok megdöbbentő dolog napvilágra kerül velük kapcsolatban.

,,A vérnek köre, ha egyszer bezárul,
S az örökkévalóság kapuja kitárul,
Az ifjúság képében eljövend az erő,
A titkok tudóját halhatatlanná tevő.
De vigyázz! Ha a tizenkettedik csillag felemelkedik,
Földi sorsod mindörökre beteljesedik.
Semmivé foszlik az örök ifjúság,
A korhadt tölgy ágán nem nyílik több virág.
Ám célba a sas csakis akkor érhet,
Ha a tizenkettedik csillagból elszáll az élet.
Tudd meg hát, ha szíve vigaszra nem talált,
A csillag maga választja sorsául a halált.

Részlet Saint Germain gróf titkos feljegyzéseiből”

A nyomozás tovább folytatódik Lucas, Leslie, sőt, még Gideon öccse, Raphael segítségével is. Végre fény derül a befalazott láda tartalmára, melynek óriási hasznát veszik az időutazók a könyv előrehaladtával. Viszont nagyon kell vigyázniuk rá, mert Charlotte is szagot fog, és a páholynak sem röstelli elárulni Gwendolynékat. Az iratok segítségével pedig, amiket Gideon kapott Paul-tól az előző részben, felfedik a holló hatalmának mibenlétét.

„Hátráltam egy lépést. – Tessék? Neked nincs ki mind a négy kereked! Csak nem fogom kiteregetni előtted a fürdőköpenyemet! Most pedig légy szíves, engedj tovább! Le akarok feküdni.
-Én pedig látni akarom, mit rejtegetsz! – sziszegte Charlotte. – Talán azt hiszed, olyan naiv vagyok, mint te? Szerinted nem vettem észre az összeesküvő pillantásaitokat és a sok sugdolózást? Ha valamit titokban akartok tartani előttem, azt egy kicsit rafináltabban kell intéznetek. Mi a helyzet a ládával, amelyet az öcséd és Mr. Bernhard vitt fel a szobádba? Az volt benne, amit most a hónod alatt szorongatsz?”

A Rubin és a Gyémánt szerelme tovább bonyolódik, nagyrészt a fiú titka miatt. A bál jelenti a fordulópontot a kapcsolatukban. Viszont, hogy az jó, vagy rossz irányba változik-e, sajnos nem árulhatom el.

„-De szerelemből az ember olyasmire is képes, amit máskülönben soha nem tenne meg – Gideon felemelte a kezét, mintha meg akarná simogatni az arcomat, aztán mégis leengedte. – A szerelmes szemében a másik egyszerre fontosabbá válik, mint saját maga.”

A leghihetetlenebb az egész történetben az áruló kiléte. Először Mr. Marley-ra gyanakodtam a felmenői miatt. Végül nem is tévedtem olyan nagyot, mivel az ő családjának is köze volt a dologhoz. De hogy pont … a besúgó, arra sosem gondoltam volna. Olyan ártalmatlannak tűnt. Bár, valószínűleg pont az volt a célja az illetőnek, hogy elhitesse mindenkivel, ő egy légynek sem tudna ártani. Mit kell mondjak, sikerült neki.

Rendkívül élveztem Kerstin trilógiáját, főleg a Smaragdzöldet. Végig fenntartotta az érdeklődést, nem hagyta nyugodni az olvasót, hogy mi lesz a végkimenetele ennek az egésznek. Tele volt csavarral, fordulattal, az utolsó mondat pedig, a végső tégla helyére tétele, az időzítés nagyszerűre sikeredett. Nem bírtam ki nevetés nélkül.

Már olvastad? Írd le Te is, mit gondolsz a könyvről! A véleménynyilvánításról további információkat Az oldal működése menüpontban találsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése